Verbeter je recruitmentproces met behulp van AI en HR-technologie

Als betrokken recruiter begrijp ik hoe belangrijk het is om de juiste kandidaten aan te trekken. Maar ik weet ook dat het vinden van de juiste match een uitdagend en veranderlijk proces kan zijn. Gelukkig geloof ik dat we door toekomstgericht te denken en empathisch te handelen, we ons recruitmentproces kunnen verbeteren. En dat is waar HR-technologie en AI van pas kunnen komen.

Met een praktische en geautomatiseerde aanpak, kunnen we ons recruitmentproces stroomlijnen en onze inspanningen concentreren op de belangrijkste taken. AI kan bijvoorbeeld de selectie van kandidaten objectiveren en het risico op discriminatie verminderen. Volgens een onderzoek van LinkedIn gelooft 71% van de HR-professionals dat AI kan helpen bij het verminderen van bias in de selectie van kandidaten.

Efficiënt en objectief: Hoe AI helpt bij het selecteren van de juiste kandidaten

Maar dat is niet het enige voordeel. AI kan ook helpen om het recruitmentproces te versnellen en de kwaliteit van onze aanwervingen te verbeteren. Uit onderzoek van IBM blijkt dat het gebruik van AI de tijd die nodig is om de juiste kandidaat te vinden met 90% kan verminderen. En volgens een studie van de Universiteit van Toronto was AI in staat om betere kandidaten te identificeren dan menselijke recruiters.

Chatbots en een positieve kandidaatervaring: Hoe AI het recruitmentproces kan verbeteren

Maar het gaat niet alleen om efficiëntie en kwaliteit. AI kan ook de kandidaatervaring verbeteren. Een Talent Board-studie toonde aan dat 82% van de kandidaten een positievere indruk zou hebben van het bedrijf als het sollicitatieproces werd afgehandeld via een chatbot. En last but not least, het gebruik van AI kan ook de kosten van het recruitmentproces verlagen. Volgens een studie van Deloitte kan het gebruik van AI de kosten met 30% verminderen.

Bespaar kosten en tijd: Verminder recruitmentkosten met 30% met AI-gebaseerde oplossingen

Ik geloof dat we met behulp van AI ons recruitmentproces kunnen verbeteren en ons kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het aantrekken van de juiste kandidaten voor onze organisatie. Laten we deze technologie dus omarmen en onze recruitmentprocessen naar een hoger niveau tillen!

Informatie Workshop ChatGPT